DEN HAAG - ADO Den Haag heeft vrijdag een ongenadig pak slaag gekregen van Excelsior. Hoewel de uitslag geflatteerd was, ADO kreeg immers na de 0-1 een handvol kansen, bleken de Rotterdammers wel een stuk effectiever: 0-5.

Excelsior kwam in het Bingoal Stadion halverwege de eerste helft op voorsprong. Noah Naujoks schoot door de benen van Tim Coremans uit een aanval waar uitblinker Fini bij betrokken was.

Hoewel ADO Den Haag zeker aan het begin van de tweede helft veel sterker was dan de Rotterdammers en de nodige kansen kreeg, tikte Omorowa ook in zijn vierde wedstrijd een bal tegen de touwen. Na slecht opbouwen van ADO Den Haag werd de spits simpel in stelling gebracht: 0-2. Die tik was de thuisploeg fataal, want enkele minuten later was het duel beslist na de goal van Cedric Hatenboer. Mike van Duinen strooide met zijn eerste goal sinds jaren vlak voor tijd nog wat extra zout in de wonden tegen zijn oude club. Jerolldino Bergraaf wist een dag na het tekenen van zijn eerste profcontract. de eindstand op 0-5 te brengen.